REGIONONLINE, REGION VIDEA, REGION ZPRÁVY, REGION PLUS

REGIONONLINE.cz

REGION ZPRÁVY ONLINE

region zprávy

ČLÁNKY

Festival Colours of Ostrava 2012 se přemístí do Vítkovic

Oblíbený mezinárodní letní festival Colours of Ostrava nabízí každoročně v prázdninových dnech skvělý kulturní zážitek. V příštím roce se uskuteční již 11. ročník, který přinese zásadní změnu týkající se místa konání.


Festival Colours of Ostrava je v příštím roce naplánován na 12. - 15. července 2012. V úterý 6. 12. 2011 pořadatelé festivalu na tiskové konferenci definitivně potvrdili, že dojde k přesunu festivalu z podhradí Slezskoostravského hradu a Černé louky do Dolní oblasti Vítkovic. Tento bývalý areál hutí a železáren je dnes chráněnou průmyslovou památkou, která se mění před očima v kulturně-vzdělávací centrum pro širokou veřejnost. V době konání festivalu by měla být lidem zpřístupněna naučná trasa Vysoké peci č. 1.

 

Ředitelka festivalu Zdena Holušová řekla, že přemístění festivalu má mnoho výhod, protože návštěvníci se nebudou muset přemisťovat, všechny scény budou v rámci jednoho uceleného komplexu. Holušová dále uvádí, že přesun byl nezbytný kvůli četným vylepšením festivalu, které si návštěvníci vyžádali.

Objeví se tak například nové možnosti pro stání osobních automobilů, dojde ke zvětšení prostor pro návštěvníky, rozšíření odpočinkové zóny, stanového městečka a co více - Colours of Ostrava přidá na unikátnosti, jelikož žádný jiný festival v České republice se neuskutečňuje v podobným industriálních prostorách.

První protagonisté, kteří již potvrdili svou účast na festivalu v polovině listopadu, jsou američtí Kronos Quartet. Toto smyčcové kvarteto spolu s finským akordeonistou Kimmem Pohjonenem a bubeníkem Samuli Kosminenem na pódiu předvedou společný hudební projekt Uniko.

Další potvrzenou americkou skupinou jsou The Flaming Lips. Jedná se o vynikající rockovou psychedelickou formaci v čele s Waynem Conyem, která získala celkem tři ceny Grammy. V současné době pracují na novém albu.

Vstupenky na festival Colours of Ostrava 2012 jsou v předprodeji od 1. listopadu v síti Ticketpro, na internetových stránkách www.colours.cz a v prodejně Oriental v Ostravě. První čtyři tisíce zájemců dostanou lístky na celé čtyři dny konání festivalu za 1190 Kč. Pro dalších pět tisíc lidí čeká čtyřdenní vstupenka za 1390 Kč. Obě dvě možnosti jsou časově omezené. První z nich platí nejdéle do 9. 12. 2011, zatímco druhá možnost maximálně do 31. 1. 2012.


(Zdroj: Regionální Zprávy Kladno)


region pátrání

PÁTRÁNÍ PO OSOBÁCH


ČORBA LADISLAV
* 18.3.1963 hledaný

DUCHOŇ KAREL
* 19.1.1990 hledaný

FILIP MIROSLAV
* 28.12.1955 pohřešovaný

ILIEVA MARIA METODIEVA
* 16.11.2007 hledaná

JANDOVÁ KATEŘINA
* 23.8.1991 hledaná

KMOCH PAVEL
* 8.6.1971 hledaný

LOKAJÍČEK LADISLAV
* 20.3.1999 hledaný

POPOVICI MARK
* 5.11.2018 pohřešovaný

RAETHER MICHAL
* 17.10.1986 pohřešovaný

RAKAŠ PATRIK
* 13.1.1993 hledaný

ŠIMKOVÁ KLÁRA
* 30.11.2006 hledaná

(Zdroj: Policie ČR www.policie.cz)

region zprávy

REGIONONLINE.cz

Praha Brno Ostrava Plzeň Liberec Olomouc Ústí nad Labem České Budějovice Hradec Králové Pardubice Havířov Zlín Kladno Most Karviná Opava Frýdek-Místek Karlovy Vary Teplice Děčín Jihlava Chomutov Jablonec nad Nisou Přerov Prostějov Mladá Boleslav Česká Lípa Třebíč Třinec Tábor Znojmo Příbram Cheb Orlová Kolín Trutnov Písek Kroměříž Šumperk Vsetín Valašské Meziříčí Litvínov Uherské Hradiště Hodonín Český Těšín Břeclav Krnov Litoměřice Sokolov Nový Jičín